WoodWineWhisky

Whisky

Dette smukke land producerer noget af verdens bedste og fineste whisky

woodwinewhisky

Japanske whisky destillerier

De sidste par år har japansk whisky fundet frem til manges hylder. Grundet deres forfinede smagsnuancer, bløde honninglignende undertoner og søde duft, har de vundet priser på verdensplan, og mange whiskyelskere er loyale overfor de japanske destillerier. Der er et stort udvalg og flere forskellige destillerier at kunne fordybe sig i.

I de næste afsnit kan du læse lidt om et par af de destillerer vi har udvalgt.

WoodWineWhisky

Chichibu distillery

Akuto-san er ansvarlig for virksomhedens omdrejningspunkt til whisky. Isouji Akuto flyttede virksomhedens hovedkvarter til Hanyu, også i Saitama, i 1941. Akuto Shuzo blev omdøbt til Toa Shuzo, og i 1948 lancerede de deres whiskyforretning med “Golden Horse” ved hjælp af importeret whisky. Hanyu ville selvfølgelig senere begynde at destillere deres egen whisky.

Selvom Ichiro-san oprindeligt ikke havde til hensigt at overtage familievirksomheden, afsluttede han sit salgsjob i Suntory i en alder af 28 for at hjælpe med Toa Shuzos whisky-drift fra 1995. Det varede dog ikke længe – på grund af en nedgang i Japans whiskymarked, måtte Toa Shuzo indgive konkurs i 2000. Fire år senere blev virksomheden og dets aktiver, inklusive dets whisky-aktier, solgt helt.

woodwinewhisky

Chichibu Distillery

Med et generelt dårligt udsyn for whisky i Japan, havde de nye ejere ingen interesse i Hanyu Distillerys aldringslagre. De planlagde at kassere dem. Venture Whisky blev lanceret af Ichiro-san for at skåne resultaterne af hans families arbejde – både whisky og udstyr – fra at gå til spilde.

Med opbakning fra Fukushimas Sasanokawa Shuzo, viste dette træk fra Venture Whisky sig vigtigt for Japans håndværks whiskyscene. Det førte til sidst til den ikoniske kortserie og forsynede Chichibu Distillery med et arsenal af ældre whiskyer, hvorfra de kunne bygge blandinger.

Ichiro-san mener også, at det er bydende nødvendigt at genopfylde forsyningen med whisky, så det kan nydes af kommende generationer. Hos Venture Whisky fortsatte han med at oprette Chichibu Distillery for at sikre, at japansk håndværks whisky fortsætter med at strømme i mange år fremover.

WoodWineWhisky

The Kurayoshi Distillery

Kurayoshi foden af Mt. Daisen, har meget fint vand, der er uundværligt til whisky-destillation. Kurayoshi, kaldet, at “Livet er godt” er oprindelsen af ordet, men det årlige temperaturområde på Japans Hav er stort, og aldringen af whisky skrider hurtigt frem i forhold til den faktiske situation som Islay Island.
Det er ingen overdrivelse at sige, at whisky er fremstillet af tønde og naturen. Kurayoshi destilleri er ikke stort, de har et lille antal medarbejdere, men stræber på at det bedste personale, med ønsket om at levere den bedste whisky.

woodwinewhisky

The Kurayoshi Distillery

Aldring af tønder

Vand i fin kvalitet er vigtigt for fremstilling af whisky, men processen med aldring af tønder er også en vigtig procedure for kurayoshi destilleri.
Da Mizunara (japansk eg) og Sakura (kirsebærtræ) er blevet anvendt som tøndematerialer, udvikler vi en række whiskyproduktioner ved hjælp af vin tønde eller sherry tønde.
De udfordrer sig selv til at præsentere sorter af smagende whisky gennem processen med at modne på forskellige tønder og forskellige whiskyproduktioner hele tiden.

WoodWineWhisky

Japansk Gin

Efter at være blevet forelsket, i den japanske whisky, åbnede interessen sig for, om japanerne kunne lave andet fantastisk spiritus. Og det kan de i den grad! De laver fantastisk gin, med japanske botanicals, som er meget friske og genkendelige i smagen. Så er du til Gin, så skal du prøve en japansk.

woodwinewhisky

The Kyoto Distillery

The House of KI NO BI
House of KI NO BI er et renoveret traditionelt ‘machiya’ byhus bygget for over 100 år siden som et savværk; det originale interiør inklusive jordvægge, bjælker og tagsten er bevaret for at bevare den autentiske atmosfære.

Som med deres gin har de brugt lokale materialer, hvor det er muligt til House of KI NO BI, herunder håndlavede møbler af den lokale håndværker Mr. Goda og et traditionelt Nishijin-stoffirma, Hosoo. Her vil du være i stand til at lære mere om gin og dens historie samt ingredienserne der gør KI NO BI ekstraordinære og tage en VR-rundvisning i destilleriet.