WoodWineWhisky

Livet med vin

Vi elsker alt omkring vin, og det er en stor del af vores liv.

Vi har været på hårdt arbejde for at udvælge vores vinhuse. Vi har været igennem mere end 100 vine for at finde de huse, som vi idag kalder vores, og jagten på flere er altid i gang. Vi leder efter vine, som vi selv har lyst til at drikke, og som vi synes er prisen værd. Pris kontra kvalitet skal gå hånd i hånd. Vi vil gerne dele smagen af den italienske vin, som vi synes den skal smage. Derfor sælger vi alle vores vine til gode priser, da vi ønsker, der skal være noget for alle.

woodwinewhisky

Italien

I de næste afsnit kan du læse mere om vores vinhuse, hvis du ønsker at blive klogere på vores valg.

WoodWineWhisky

Il Falchetto

Familien Forno har en lang historie i Santo Stefano Belbo, dokumenteret tilbage allerede i midten af 1600-tallet. Stadig i dag viser et kort over området Forno-gården, også kendt som Il Falchetto Estate. De er en familie af vinproducenter, helliget til vin i fire generationer. Pietro Forno begyndte at producere Moscato i 1940. I slutningen af 70’erne videregiver Pietro tøjlerne til børnene Natalino og Luigi, der fornyede kælderen og introducerede avanceret udstyr til forarbejdning af druer og gæring, samt forbedrede og finpudsede teknikker, med respekt for tradition og land. I dag inkluderer Tenuta Il Falchetto Estate, tre godser i Cuneo provinsen, i de små byer Santo Stefano Belbo, Castiglione tine, og tre i Asti-provinsen i Agliano Terme og Calosso, hvor der dyrkes ni forskellige sorter af vinmarker, nogle typiske for området og nogle internationale. Hver cyklus af vinmarkernes dyrkning følges omhyggeligt fra vinterbeskæring til sommerens udtynding af druerne. Det er en håndlavet metode til at opnå kontrol med mængden og kvaliteten af den drue, der produceres fra hver enkelt vinstok. På denne måde når druerne en ensartet modenhed og viser sig at være langt rigere på aroma og farve.

woodwinewhisky

Il Falchetto

Vinkælderen: Det perfekte miljø til raffinering af deres bedste reserva vine, der ældes i store og små egetønder, i mindst 12 måneder ved kontrolleret temperatur og fugtighed.

Presning: Druer håndplukkes og transporteres i kasser på 15 kg, for at bevare bundterne hele og uskadede. Inden for fire timer er der presning, stilke fjernes mekanisk, og efter presning, pumpes mosten i fermenteringsbeholdere.

Vinfremstilling: Vinfremstillingen finder sted ved hjælp af traditionelle metoder med hensyn til hygiejne og kvalitet med moderne udstyr i rustfrit stål og træ. Den alkoholiske gæring, som er en af de vigtigste faser, forekommer spontant med oprindeligt gær.

På flaske og pakning: Hvide vine aftappes ved hjælp af steril mikrofiltrering; mens de røde, efter ældning i træ, ikke gennemgår nogen filtrering.

WoodWineWhisky

Norina Pez

Norina Pez er en familiedrevet virksomhed, hvor de gamle og nye generationer arbejder sammen for at producere vine af høj kvalitet. Det hele begyndte med Giovanni Bernardis. Han blev født i Dolegna i begyndelsen af det 20. århundrede og voksede op i denne lille landsby. Sammen med sin kone, bedstemor Adriana og deres sønner grundlagde de en gård, der beskæftiger sig med opdræt af køer, produktion af vin og korn.

Vendepunktet kom i slutningen af 70’erne, da Giuseppe Benardis og Norina Pez, besluttede at afsætte sig udelukkende til vinproduktion og kommercialisering ved at forbedre vinmarkens forvaltningsteknikker og skabe avancerede systemer til vinfremstilling.

I dag er gården takket være tredje generation, repræsenteret af Stefano Bernardis, blevet yderligere udvidet og moderniseret. Stefano, der tog føringen inden for virksomheden for nogle år siden, er en erfaren vinproducent / ønolog, der kombinerer fortiden med fremtiden og tradition med innovation.

woodwinewhisky

Norina Pez

Filosofi:
Deres firma har en etisk og økologisk tilgang til landbrug og vinproduktion. De ser deres vingård som en solid organisme og er overbevist om, at sunde og sygdomsfrie druer er afgørende for vin af høj kvalitet. Deres landbrugspraksis, fra beskæring til høst, udføres hovedsageligt i hånden og med det formål at beskytte miljøet og dyrelivet.

De bruger miljøvenlige dyrkningsteknikker med begrænset brug af gødning og pesticider. De udfører ingen insekticidbehandlinger for at beskytte gavnlige insekter, planter og landskabet. I vinkælderen bruges moderne teknikker til vinfremstilling, opbevaring, bearbejdning af druer og most med den største omhu og delikatesse. Dekantering eller aftapning af vin foregår i det rigtige øjeblik for at undgå tab af duft og bevare dens kvalitet.

WoodWineWhisky

Cantina SANGRO

I begyndelsen af 1970’erne gav en gruppe på 110 landmænd, forenet af en fælles passion for vinavl, Cantina Sangro liv og byggede et af de mest moderne vinkooperativer i området. Vingården ligger i Fossacesia i Abruzzi-regionen mellem Trabocchi-kysten og Majella-bjerget.

Vinproduktionerne blev hovedsageligt repræsenteret af druerne Montepulciano og Trebbiano, men gennem årene blev der vedtaget nogle autoktone druesorter, herunder passerina og pecorino. Sorteringsændringen har fået landmænd til at opnå en højere kvalitet ved også at ændre landbrugsformerne, opgive pergolaerne og bruge “filari” i den overbevisning om, at produktionsreduktion ville have øget kvaliteten.

woodwinewhisky

Cantina SANGRO

I 2018 markerede en ændring i ledelsen og et tæt samarbejde med Cantina Frentana vingård en ny æra for Cantina Sangro, der præsenterede sig på Vinitaly i 2019 med en ny vinlinje og en fornyet stil.